Comedy

Kalender

Kalender nieuw seizoen 2024-2025

20 september 2024: Jeron Dewulf - Latin Lover Lover (Try-out) & Yannick Noben (met pauze)
25 oktober 2024: Bert Gabriëls - Live vanuit de Wetstraat (Try-out), Seppe Torremans & MC Stijn Vandermeeren (met pauze)
15 november 2024: Vincent Voeten - SMAAD
7 februari 2025: Thomas Smith - Angst te koop
14 maart 2025: Herman Verbruggen - KraM
28 maart 2025: Jan Van Looveren - Vanwaar we komen
30 april 2025: Jeroen Verdick - Klein gevaarlijk afval
2 mei 2025: Jeroen Verdick - Klein gevaarlijk afval

Alle optredens vinden plaats in CC Reynaert, 2350 Vosselaar

Vrijdag 20 september 2024

Jeron Dewulf: Latin Lover (Try-out)

& Yannick Noben

Deuren: 19u

Start optreden: 20u

Tickets online: 19€

Vrijdag 25 oktober 2024

Bert Gabriëls: Live vanuit de Wetstraat (Try-out)

Seppe Toremans & MC Stijn Vandermeeren

Deuren: 19u

Start optreden: 20u

Tickets online: 19€


Vrijdag 15 november 2024

Vincent Voeten

"SMAAD"

Deuren: 19u

Start optreden: 20u

Tickets online: 21€


Vrijdag 7 februari 2025

Thomas Smith

"Angst te koop"

Deuren: 19u

Start optreden: 20u

Tickets online: 21€Vrijdag 14 maart 2025

Herman Verbruggen

"KraM"

Deuren: 19u

Start optreden: 20u

Tickets online: 27€


Vrijdag 28 maart 2025

Jan Van Looveren

"Vanwaar we komen"

Deuren: 19u

Start optreden: 20u

Tickets online: 25€

Woensdag 30 april 2025 &

Vrijdag 2 mei 2025

Jeroen Verdick

"Klein gevaarlijk afval"

Deuren: 19u

Start optreden: 20u

Tickets online: 22€


Jeron Dewulf

Jeron Amin Dewulf Leiva. de latino comedian van België. Zoon van een Belgische moeder en een Chileense vader. Bijna vijftig jaar heeft hij geleefd als Belg. De Chileen zat verstopt. Niet voor lang meer, de komende 50 jaar gaat de Belg opzij en mag de Chileen zich opmaken voor een leven als Latin lover in België. Een grappige zoektocht naar de latino roots, in zwijm vallende vrouwen en lekker pikant eten.

Yannick Noben

Yannick, de comedy revelatie van 2023. Beroepsmilitair en explosievenexpert by day en comedian by night. Hij won alle Limburgse harten op het TVL nieuwjaarsoverzicht 2022. Ondertussen speelt hij op verschillende podia over alle provincies Een sappige imposante Limburger met talloze comedy-awards in zijn achterzak. Kort. Beknopt. To the point. Krachtig. Maar eveneens te bescheiden, het is en blijft een Limburger. Geef deze beschermer des Vaderlands echter dat zetje richting een podium en hij wordt – met zijn humormitrailleur in aanslag – stukken langer van stof! Trek uw camouflagepak aan en laat Yannick uw lachspieren bombarderen met spitsvondige analytische humor! Stijn Vandermeeren

VRT NWS over de overwinning van Stijn op de Lunatic Comedy Award: "Vandermeeren haalde het met snedige standup-comedy. Recht de zaal in, interactief en met beschouwingen over de dingen des levens, grappige imitaties (zijn Sir David Attenborough was super), zelfs indrukwekkende zanglijnen én sneren naar het Vlaams Belang. Zonder gratuit te zijn. Zonder platitudes. Mét een frisse drive. En ja, enthousiasme en energie zijn de motor van de betere publieksmenners."

Vorig jaar was hij ook te gast en door het enthousiast publiek wilde hij graag terug komen.

Bert Gabriëls

Wat doen politici als de camera's niet draaien? Hoe schrijf je een wet? Mag er een grapje in? Wat gebeurt er als je een verkeerd advies geeft? Waar is dat koffiemachien? Wie heeft er écht de touwtjes in handen? Waarom loopt het mis? Je komt het allemaal te weten, tussen het lachen door. En net zoals het gaat bij reeksen als Borgen of House of Cards, is de waarheid vaak nog een beetje straffer. 'Live vanuit de Wetstraat' gaat in première op 23 januari 2025 en toert vanaf dan door heel Vlaanderen, op deze avond presenteert Bert al een voorsmaakje hiervan.

Seppe Toremans

Seppe Toremans staat al meer dan twee decennia (hij verschiet daar ook van) op het podium als comedian.  In de zomer van '21 kocht hij een loop station en begon hij te experimenteren met ritmes, muziek en zang in zijn comedy set. Dat werd een fijne ontdekkingstocht waarbij zijn liefde voor schrijven en spelen alleen maar groter werd. Ondertussen is die muziek een vast 'ding' geworden,, afgewisseld met klassieke stand-upOver augurken, buurtvergaderingen, parfum reclames en het liefdesleven van octopussen, maar vooral over hoe moeilijk hij alles soms maakt in zijn eigen hoofd. Hij werkt volop aan een eerste avondvullende show, voorzien voor seizoen '25- '26


Vincent Voeten

Gitzwarte humor en snoeiharde jokes, dat is wat je mag verwachten van SMAAD - de eerste avondvullende zaalshow van Vincent Voeten. Wanneer deze straatflik op een podium klimt, laat hij geen enkel heilig huisje onberoerd. Laat uw gevoeligheden dus thuis en parkeer reglementair wanneer u naar SMAAD gaat kijken.

In 2017 won Voeten de Utrechtse Comedy Talent Award - de grootste stand-upwedstrijd van Nederland. Hij werd vervolgens opgepikt door Jens Dendoncker en ging op tour met gevestigde waardes zoals Michael Van Peel en Alex Agnew. De bekroning volgde op 13 maart 2022, toen hij als eerste politie-inspecteur ooit Humo's Comedy Cup won en hij is binnenkort ook regelmatig te zien op tv!

Vincent Voeten, not for the faint of heart.

Thomas Smith

Thomas Smith is ondertussen gekend voor zijn hilarische 4 en 5 sterren comedyshows met diepgang en een standpunt. 

In 2025 viert Thomas Smith 25 jaar op de comedy planken

"ANGST TE KOOP, weg wegens nieuwe hobby" is zijn nieuwe en 8ste avondvullende comedy voorstelling.

Angst! Moeder van alle emoties.
Thomas houdt zich in deze voorstelling onbevreesd bezig met angst. Hij vindt het hoog tijd voor een voorstelling waar je van je schrik afkomt. Of toch een gedeelte ervan, een aanstormende hongerige tijger blijft iets om bang voor te zijn, een gemene cavia of een krabbende kat ook trouwens, om maar te zwijgen over schrikdraad in een wei zonder waarschuwingsbordje. 
Wees niet bezorgd of benauwd, er is geen reden tot ongerustheid, alle paniekaanvallen ter zijde, er zal gelachen worden. Want laat dat nu net iets zijn waar ingebeelde tijgers bang voor zijn, de lach!

Slaap zacht alvast en tot in de zaal!


Herman Verbruggen

Hij koppelt het intrigerende en boeiende verhaal van FC De Kampioenen aan het dagdagelijkse leven en vraagt zich af hoe het hem en het publiek zou vergaan zijn mocht hij in een ander beroep terecht zijn gekomen.

De rode draad doorheen de voorstelling (daar kunnen en willen we echt niet onderuit) is het unieke verhaal van FC De Kampioenen. Geestige anekdotes, nooit onthulde geheimen en verrassende weetjes over de langstlopende en meest succesvolle sitcom van Vlaanderen.

Maar het had ook anders kunnen lopen. Bij hem en – nu wordt het pas echt interessant – bij iedereen in de zaal… Herman heeft niet stilgestaan de laatste 40 jaar: een creatief bedrijf geleid, accordeonles gevolgd, biotechniek gestudeerd, straattheater gespeeld, scoutsleider en verkoper geweest. Maar die ene rol in FCDK heeft hem bekendheid en populariteit gegeven. Wat als hij met iets anders bekend zou zijn geworden? En wat als blijkt dat de helft van de zaal eigenlijk vol onontgonnen talenten zit…?
Jan Van Looveren

Tegenwoordig is alles mogelijk dankzij zotte technologische franjes, enorme massaproductie en tonnen overinformatie. Het lijkt alsof de wereld alsmaar sneller draait en we de essentie uit het oog verliezen. Kunnen we gewoon even op de rem gaan staan? Of zullen we alles volledig resetten vooraleer een nieuwe oerknal dat voor ons beslist? 'Vanwaar we komen' is een zoektocht naar antwoorden waarop wij niet meteen kunnen komen, maar die Jan graag voor ons verzint. In zijn nieuwe comedyvoorstelling blikt Jan - door de ogen van een Boomer - terug op vanwaar we komen en kijkt hij verder naar waar we op weg zijn. 

Jan komt plezier terug naar het mooie dorp in de Kempen, bij zijn vorige passage was het publiek laaiend enthousiast. 
Jeroen Verdick

Jeroen komt graag terug vanwaar hij komt, in zijn geliefde Vosselaar. Een ongelooflijk mooi succes was zijn optreden vorig jaar en wees maar zeker dat hij weer in topvorm gaat zijn.

In deze voorstelling laat Jeroen zijn gevaarlijk kantje zien. Hoewel hij niet groot, niet stoer en veel te vriendelijk is, heeft hij nu geleerd om van zich af te bijten. Hij doet nu wat híj wil! Als dat mag van zijn vriendin...

Zijn leven is de laatste tijd dan ook in snel tempo veranderd. Hij is bekend geworden, verhuisd van de Kempen naar Limburg, heeft een plusdochter omarmd en zelfs twee honden uit het asiel gered. Veel nieuwe verantwoordelijkheden! Tijd dus om de rug te rechten en aan iedereen te tonen dat er met hem niet meer te sollen valt. Een gemene reactie op zijn sociale media en je zal gerapporteerd worden! Niet pinken en je krijgt een handgebaar! Voorsteken aan de bakker? Ik dacht het niet! Of je moest echt haast hebben natuurlijk, dan wel.

Aan de kant mensen want Jeroen sorteert het goede van het slechte in deze wereld én zet het afval buiten! En niet enkel omdat zijn vriendin hem dat vraagt...